Headerbild

FFPs Klubbmästerskap i singel spelas den 13 september i ett fantastiskt sensommarväder!

2024-09-19 i FFP Aktuellt

Prenumerera via:

RSS

Tävlingen inleds med fyra omgångar Monrad varefter de fyra bästa spelarna gör upp i semifinal och final. Ettan i grundspelet mot fyran och tvåan mot trean.

I grundspelet dominerar Bengt Horn tätt följd av Lars-Erik Byström. Båda vinner samtliga fyra matcher. Bengt står överst på listan med +27 i klotdifferens mot +16 för Lars-Erik.

Förväntningarna på regerande klubbmästare, Jan Nilsson, är höga men han har nog tagit kompledigt i dag. Han håller mestadels en låg profil och tar det lugnt både på banorna och som medarrangör i tävlingen.

I semifinalerna spelar Bengt Horn mot Sten Ivarsson och Lasse Henriksson mot Lars-Erik Byström. Båda matcherna slutar 13-3 till de förstnämnda. Finalen mellan Bengt och Lasse blir märklig match såtillvida att den förväntansfulla publiken (liten men trogen) förväntar sig för en bra match, dock med Bengt som klar favorit med tanke på resultaten så här långt i tävlingen.

Men Icke sa Nicke!

Lasse, som vinner lotten, placerar sitt första klot tätt intill lillen. Bengt missar sitt skott och 2-0 till Lasse. Andra omgången blir en kopia av första omgången. Superlägg av Lasse och missat skott av Bengt och 5-0 till Lasse. Faktum är att Lasse placerar, fortsättningsvis, nästan alla sina lägg i matchen, på lillen eller inom 25-30 cm från lillen. När Bengt efter de missade skotten i de första två omgångarna inte riktigt vågar/vill ta de nödvändiga skotten blir det en paradgata för Lasse fram till 13-0!!

Grattis till Lasse som nu titulerar sig som klubbmästare 2024!

I matchen om 3/4 plats segrade Lars-Erik med 13-6.